Send inn ditt forslag på e-post eller Instagram

Hvem fortjener å bli Årets kollega 2022?

Har du en kollega som betyr ekstra mye for arbeidsmiljøet? Da kan du nå nominere hen til Helse Nord-prisen Årets kollega 2022.

Vinner av årets kollega 2021
ÅRETS KOLLEGA 2021: psykiatrisk sykepleier, Knut Harald Eriksen, en kaospilot av rang, med godt humør og evne til å se og løfte sine kollegaer vant prisen for 2021. (Foto: Bernt Nilsen)

​​Gode og støttende kollegaer er viktig for arbeidsmiljøet, og et godt arbeidsmiljø er viktig for pasientsikkerheten. Prisen Årets kollega deles derfor ut under Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse 15. februar 2023.

Slik nominerer du din kollega (innen 31. desember 2022)​

Alle ansatte i alle helseforetakene i Helse Nord er velkommen til å sende inn sine forslag. Du kan sende inn forslaget ditt via e-post eller Instagram.

Se oversikt over nominasjonene til årets kollega 2022 så langt.

Sende inn ditt forslag på e-post

• ​Send en e-post til pasientsikkerhet@nlsh.no. Merk e-posten Årets kollega 2022.
  • E-posten må inneholde følgende informasjon:
    • Et bilde av den du nominerer (Husk å spørre alle på bildet om det er greit at du sender det inn til konkurransen. Pass på at du ikke deler pasientsensitiv informasjon.)
    • Navn på den nominerte
    • Arbeidssted (helseforetak og avdeling)
    • En begrunnelse - hvorfor mener du at personen fortjener tittelen Årets kollega 2022?​
  • ​Bilder og tekst i e-posten vil bli publisert på pasientsikkerhetskonferansens instagramkonto​.

Publiser et innlegg på Instagram #kollegainord2022

• Du kan også selv publisere et bilde direkte på Instagram.
  • Ta et bilde eller en kort video av din kollega, alene eller sammen med andre. Husk å spørre alle på bildet om det er greit at du sender det inn til konkurransen. Pass på at du ikke deler pasientsensitiv informasjon.

​Skriv en bildetekst hvor du skriver:

• Navn på den nominerte
  • Arbeidssted (helseforetak og avdeling)
  • En begrunnelse - hvorfor mener du personen fortjener tittelen Årets kollega 2022?
Del bildet eller videoen på Instagram og mer med emneknaggene #kollegainord2022 og gjerne også #pasientsikkerhet2022.

Husk at du må ha en åpen Instagram-konto. Du kan sende så mange bidrag som du vil.

​Slik kåres vinneren

Juryen som kårer vinneren består av programkomiteen til Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse og HR-direktøren i Helse Nord RHF.

Juryen velger ut vinneren basert på kriteriene:

• Hvordan har personen bidratt til godt arbeidsmiljø?
  • Nytteverdi for andre?
  • Kreativitet i selve bildet vil også bli tillagt vekt.

​Vinneren vil bli offentliggjort på Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som arrangeres digitalt 15. februar 2023.

Vinneren vil bli offentliggjort på intranett, Instagram og andre sosiale media som Facebook og Twitter.​

​​Rettigheter og Instagram-regler

​Ved deltakelse i konkurransen samtykker deltakeren til at innsendte bidrag kan brukes av Helse Nord på nett, i brosjyrer og i forbindelse med presentasjoner to år fram i tid. Bildet vil ved enhver form for bruk krediteres fotografen jfr. gjeldende regler om opphavsrett. Du kan også ombestemme deg, hvis du ikke vil vi skal bruke bildet

Instagram-regler

Denne kåringen er på ingen måte sponset, støttet, administrert av eller har noen tilknytning til Instagram. Det forutsettes at deltakeren er innforstått med Instagrams gjeldende regler for å kunne delta i konkurransen. Helse Nord kan ikke holdes ansvarlig for materialet som publiseres av deltakerne i konkurransen, eller for andres omtale av eller lenking til konkurransen på andre nettsteder og fora​.

Kontaktinformasjon

​Spørsmål vedr. konkurransen kan rettes til Tove Anita Pedersen, leder av Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse, pasientsikkerhet@nlsh.no.

​​​​