Regional nettverkskonferanse revmatologi 2018

Konferanse , 29.10.2018-30.10.2018

Vi har igjen gleden av å ønske brukere og helsepersonell innen revmatologi fra hele regionen velkommen til to dager med faglig påfyll, erfaringsutveksling og gode møter.
Konferansen er den 6. som arrangeres og har som mål å skape felles forståelse for mål og utfordringer i revmatologi i Helse Nord.

29.10.2018-30.10.2018
Radisson Blu Hotel, Tromsø, Sjøgata 7

Monica Lian, regional rådgiver for revmatologi

Overnatting og reise

Overnatting 29. til 30. oktober ved Radisson Blu er inkludert i konferansen for tilreisende. Ved behov overnatting før/etter konferansen må hver enkelt bestille og dekke det selv.

Reise bestiller og betaler hver enkelt selv.

Konferanseavgift

Kronikersatsingen revmatologi Helse Nord dekker deltakelse på konferansen, faglig program, en overnatting for tilreisende, kaffe, te, frukt, lunsj begge dager og nettverksmiddag. Deltakere som blir tildelt rom og som ikke møter må selv betale for rommet.

Faglige godkjenninger

Den Norske Legeforening
Allmennmedisin: godkjennes med 10 valgfrie kurspoeng til videre- og etterutdanningen.

Revmatologi: godkjennes med 10 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning.

Fysikalsk medisin og rehabilitering: godkjennes med 10 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning.

Pediatri: godkjennes med 10 timer som valgfritt kurs for leger i spesialisering og spesialistenes etterutdanning.

Norsk Ergoterapeutforbund: Godkjenner Nettverkssamling innen revmatologi som spesialistspesifikt kurs med 10 timer meritterende til ergoterapispesialist innen somatisk helse.

Norsk sykepleieforbund: Kurset er godkjent av NSF som meritterende med totalt 12 timer. Dette kan brukes i henhold til kurstimekravet i NSFs godkjenningsordningen klinisk spesialist i sykepleie/ spesialsykepleier. Godkjenningen gjelder for to år.

Norsk fysioterapeutforbund: Søknaden er behandlet i fagseksjonen i NFF, og godkjent med 12,5 timer. Kan benyttes i en spesialistoppbygging sammen med en mastergrad og ved fornyelse av spesialitet.

Mandag 29. oktober

Møteleder Göran Karlsson, avdelingsoverlege avdeling for nevrologi og revmatologi, NLSH

10.00-11.00
Registrering i mingle området utenfor konferanselokalet, 2 etg.

11.00-11.30
Velkommen, åpning av konferansen og kulturelt innslag
  • Synøve Kalstad, overlege, Nevro-, hud- og Revmatologisk avdeling, UNN
  • Bjørn-Yngvar Nordvåg, Klinikksjef Nevro-, ortopedi- og rehabiliteringsklinikken, UNN

Dialog
  • Administrerende direktør i Helse Nord RHF, Lars Vorland
  • Leder av det regionale brukerutvalget i Helse Nord RHF, Knut Georg Hartviksen

Benstrekk

Status for tiltak / anbefalinger i Regional plan for revmatologi i Helse Nord, 2014-2019
  • Siw Skår, rådgiver Helse Nord RHF

Avtaler med private rehabiliteringsinstitusjoner innen spesialisthelsetjenesten i Helse Nord. Arbeid og helse.

13.00-14:00
Lunsj

Regional vurderingsenhet (RVE) Funksjon og rolle
  • Christoph Schäfer, Seksjonsleder Fysikalsk og Rehabiliteringsmedisinsk seksjon, UNN

Rehabilitering i regi av kommunene, fordeling av ansvar for tjenester og hva finnes av tilbud i Tromsø kommune
  • Jarl Figenshou, enhetsleder
  • Kathrine Kristoffersen, kommuneoverlege
  • Aud-Helene Dragland, seksjonsleder Helsetjenester

Rehabiliteringstilbudet på rehabiliteringssenter i Helse Nord
  • Lars Øie, sjefsfysioterapeut, rehabiliteringssenteret Nord-Norges kurbad
  • Trond Dragland, Avd.leder Fysio/ergoterapiavdeling, Nordtun HelseRehab
  • Christian Kjærås, avdelingsleder rehabilitering, Valnesfjord helsesportssenter

15.15 - 15.35

Fatigue
  • Berit Harham Solheim, Ergoterapeut, rehabiliteringsavdelingen, UNN
  • Dialog/ spørsmål fra salen

Middag

Med forbehold om endringer

Tirsdag 30. oktober

Møteleder Ellen Nordal, overlege barne- og ungdomsavdelingen, UNN

Biologisk behandling og biotilsvarende
  • Synøve Kalstad, overlege Nevro-, hud- og revmatologisk avdeling, UNN

Infeksjoner/vaksinasjon/reiser i utlandet -> hva kan pasienten gjøre selv
  • Gro Grimnes, spesialist i infeksjonssykdommer, UNN

Infeksjoner og andre bivirkninger hos barn ved behandling med biologisk/ DMARD
  • Ellen Nordal, overlege barne- og ungdomsavdelingen, UNN

Spørsmål fra salen

10.00-10.20

Urinsyregikt
  • Gunnstein Bakland, seksjonsleder, Nevro-, hud- og revmatologisk avdeling, UNN

Kjeveleddsartritt
  • Paula Frid, Tannlege, Nevrokirurgi-, ønh- og øyeavdeling, UNN

Nordisk JIA studie 17 år
  • Veronika Rypdal, Lege i spesialisering, barne- og ungdomsavdelingen, UNN

Lunsj

Ungdomsrådet ved UNN – overgang fra barne- til voksenhelsetjeneste

Svangerskap ved revmatisk sykdom
  • Marianne Wallenius, overlege, Nasjonal Kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer

Revmatisk sykdom og seksualitet
  • Tone Størseth Moksnes, jordmor/Sexolog, Nasjonal Kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer.

13.55 -14.15

NBRR: Tverrfaglig individrettet rehabilitering
  • Fokus på arbeid med unge voksne, illustrert med kasuistikker
  • Tanja Blanck Eeg, Leder/sosionom, Nasjonal behandlingstjeneste for revmatologisk rehabilitering (NBRR)
  • Sigrid Ødegård, seksjonsoverlege, Nasjonal behandlingstjeneste for revmatologisk rehabilitering (NBRR)

Slutt ca. kl. 15.30

Med forbehold om endringer

Regional nettverkskonferanse revmatologi 2018 bilde

Fant du det du lette etter?