Regional pasientsikkerhetskonferanse 2020

Konferanse, 11.02.2020-12.02.2020

Tusen takk til alle som deltok på den regionale pasientsikkerhetskonferansen i Helse Nord 2020. Se opptak av konferanse eller last ned presentasjonene på denne siden.


Last ned presentasjoner fra konferansen


Se opptak av konferansen (YouTube) 


Dag én - tirsdag 11. februar

 

Dag to - onsdag 12. februar


NB! Parallellsesjonene ble ikke streamet. 
 

Når og hvor

Dato
11.02.2020-12.02.2020 
Klokkeslett
Sted
Clarion Hotel The Edge, Tromsø
 
Arrangør
Regional kompetansetjeneste for klinisk pasientsikkerhet 
Mer informasjon
Påmelding til pasientsikkerhetskonferansen 2020  

Regional pasientsikkerhetskonferanse 2020 program.pdf

Pasientsikkerhetskonferansen 2020 på Facebook

Praktisk informasjon

Clarion Hotel the Edge

Påmelding

Pasientsikkerhetskonferansen retter seg spesielt mot helsepersonell i foretakene. Ansatte i Helse Nord betaler ikke konferanseavgift.

Påmelding til Pasientsikkerhetskonferansen 2020

Pasientsikkerhetskonferansen 2020 på Facebook

Hotellovernatting (hver deltaker må bestille selv)

Deltakerne må selv bestille overnatting. Vi har et antall rabatterte rom. Med bookingkoden PASSIK2020 koster enkeltrom 1 299 kroner pr natt

Bestill overnatting på konferansehotellet Clarion Hotel the Edge.
Enkelte brukere har problemer med å få lagt inn bookingkoden på hotellets nettside. Dersom du har dette problemet, ta kontakt med Helse Nord IKT.

Arrangør

Helse Nords regionale pasientsikkerhetskonferanse 2020 arrangeres av regional kompetansetjeneste for klinisk pasientsikkerhet

Faglig merittering / faglige godkjenninger

Vi vil som vanlig søke om merittering/godkjente kurstimer for konferansen hos de største fagforbundene. Liste over godkjenninger vil oppdateres her etter hvert, og vil stå beskrevet på kursbeviset. 

Deltakelse på workshop "forbedring for alle" vil for Nordlandssykehuset gjelde som grunnleggende forbedringskunnskap (trinn 1) i kontinuerlig forbedring (obligatorisk for alle ansatte ved Nordlandssykehuset).


Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om konferansen, ta kontakt med:
Hilde Normann, leder for årets programkomité
E-post: pasientsikkerhet@nlsh.no 


Våre foredragsholdere

Kaveh Rashidi

Kaveh Rashidi er en av våre mange dyktige foredragsholdere. Foto: Kristoffer Myhre

Odd Arvid Ryan

Odd Arvid Ryan
Odd Arvid Ryan har vært pasient og brukerombud i Troms siden 2011. Han er utdannet jurist med og har lang erfaring fra kommunal helse- og omsorgstjeneste, blant annet fra Fylkesmannen i Troms. Der jobbet han med klage-, tilsyns-, og kursvirksomhet. 

Ryan har bidratt til lærebøker i juristutdanningen og for ansatte i helse- og omsorgstjenesten. I perioden 2010-2011 var han medlem av offentlig utvalg («Kaasa-utvalget») som leverte NOU 2011:17, om pårørendeomsorg.

Jason Leitch 

Jason Leitch
Professor Jason Leitch har arbeidet for skotske myndigheter siden 2007, og ble i januar 2015 utnevnt National Clinical Director for helsetjenestekvalitet og strategi i det skotske helse- og sosialdirektoratet. 

Han er styremedlem i NHS (National Health Services) Scotland, i tillegg til en rekke andre styreverv i og utenfor Skottland. 

Han har i mange år jobbet spesielt med kvalitetsarbeid, pasientsikkerhet og personsentrerte tjenester og er også tilknyttet Institute of Healthcare Improvement (IHI) i USA.

Tove Skjelbakken 

Tove Skjelbakken
Tove Skjelbakken er lege og leder av Samvalgssenteret på UNN. Senteret koordinerer implementering av samvalg i Norge. 

Samvalg handler om at helsetjenestene legger til rette for at pasienter tar informerte valg – i tråd med egne preferanser og på grunnlag av kunnskapsbasert informasjonKaveh Rashidi

Kaveh Rashidi
Kaveh Rashidi er lege, forfatter og lektor på UiO. Han er styremedlem i Amathea og faggruppen for medisin for uforklarlige plager i Legeforeningen. 

Hans hjertesaker er folkehelse, psykisk helse, kvinnehelse, evidensbasert medisin, døden og sosiale ulikheter i helse. 

Han er en aktiv samfunnsdebattant, både i aviser og podkast, men også live fra scenen. Kaveh har gitt ut den bestselgende boken "Manus om Anus" fra 2018 og hans neste bok "Kanskje du er frisk" blir utgitt januar 2020.

Ungdomsrådene


Ungdomsråd  finnes snart i alle sykehusforetakene i Helse Nord. Målet er at de skal bidra til at ungdoms særskilte behov blir hørt når helsetjenester planlegges og utvikles. Ungdomsrådene har særlig fokus på utfordringene ungdom med langvarige helseutfordringer møter i helsetjenesten. 

På selve konferansen bidrar representanter ungdomsrådene ved både Universitetssykehuset Nord-Norge og Nordlandssykehuset. 


Fant du det du lette etter?