Digitale pasienttjenester:

Spørsmål om pasientjournalen? Bruk digitale skjema på Helsenorge

Nå kan du finne informasjon om de fleste dokumenter i din pasientjournal, også eldre dokumenter som du ikke har automatisk tilgang til. Ønsker du tilgang til disse eller har andre spørsmål om journalen, kan du fylle ut skjema på Helsenorge.

Logo helsenorge

Som den første regionen i Norge viser Helse Nord nå informasjon om de fleste dokumenter i pasientjournalen. Tilgang til egen pasientjournal har pasienter i Helse Nord på helsenorge.no.

Fram til nå har pasienter sett journaldokumenter fra en gitt dato. Dette gjelder dokumenter som det ikke er nektet innsyn i eller hvis du er i aldersgruppen 12–16 år. Mer informasjon på Helsenorge: Se pasientjournalen din fra Helse Nord

Her er eksempel på liste i pasientjournalen på Helsenorge der de to siste oppføringene er dokumenter som du må be om innsyn i dersom du ønsker digital tilgang eller kopi i posten.

Skjermbilde fra dokumentliste i pasientjournal på helsenorge.no

Eksempel på en liste over pasientjournaldokumenter på helsenorge.no.

Du skal benytte skjemaet på helsenorge som heter be om utskrift av pasientjournal, for å be om å få åpnet dokumenter som er unntatt visning fra nett.

Det finnes flere digitale skjema om journal på Helsenorge som du kan benytte. Som pasient i Helse Nord kan du benytte følgende digitale skjema:

Foreløpig kan sykehusene ikke svare på forespørselen digitalt.

Det er selvfølgelig også mulig å kontakte sykehuset dersom du ønsker en kopi eller har spørsmål om journaldokumenter. Du kan fortsatt sende inn skjema på papir.