Vinnerbildet er fra Jotka Fjellstue!

Med et ordentlig solskinnsbilde fra Jotka Fjellstue på Finnmarksvidda stakk sykepleier Synnøve Amundsen av med seieren i den interne fotokonkurransen som ble lansert som nedtelling til innføringen av én journal ved Finnmarkssykehuset. Temaet for konkurransen var "Ka e ditt fiiiiiineste solskinnsbilde fra Finnmark?". Vinneren får en aktivitetsmåler av merke MisFit Shine som premie.

​​Vinnerbildet! Vinnerbildet er fra Jotka Fjellstue – en oase i villmarka! Fjellstua ligger sør-øst for Joatkajávrrit på Finnmarksvidda i Alta kommune, og er en av statens tre fjellstuer som ligger på den gamle ferdselsåren mellom Alta og Karasjok. De eldste husene på fjellstua er fra 1878. Vinneren av foto​konkurransen, Synnøve Amundsen jobber som intensivsykepleier ved sykehuset i Hammerfest og som flysykepleier ved Luftambulansen i Alta.​ Se vinnerbildet i full størrelse på Instagram​ (og nederst på denne sida).

Juryens begrunnelse

​Det var flere grunner til at konkurransebidraget fra Jotka Fjellstue falt i smak hos juryen. Temaet "solskinnsbilde" er absolutt representert i motivet, i tillegg er det flere elementer i bildet som kan knyttes opp mot Finnmark og som gjorde at nettopp dette bildet utpekte seg som en klar vinner av fotokonkurransen. Nøkkelordene som ble nevnt av juryen var: fjell og vidde, fjellstue, reingevir, vinter og snø på fjellet.

Om kåringen

​Juryen valgte ut vinnerbildet basert på ulike kriterier som kreativitet, underholdningsverdi og relevans ift. tema. Tema for konkurransen var: "Det går mot lysere tider: Sola er gul og det er også fargen og motivet for Finnmarkssykehusets logo/profilelement. Knips ditt fiiiiiineste solskinnsbilde fra Finnmark! Det trenger ikke nødvendigvis å være et bilde av selve sola – et motiv fra en solskinnshistorie du har lyst til å dele er like velkommen. Kreativitet og underholdningsverdi er vel så viktig når juryen skal kåre vinnerbildet". Konkurransebidragene skulle merkes med emneordene #enjournalinord og #Finnmarkssykehuset ved publisering på Instagram.

– Til sammen fikk vi inn 39 konkurransebidrag, sier kommunikasjonsrådgiver Solfrid Kallbekken i Helse Nord FIKS. HOS-prosjektet er ett av ni prosjekter i FIKS-programmet i Helse Nord, som har ansvaret for innføringen av felles kliniske systemer ved sykehusene i Nord-Norge.

Juryen har bestått av:

• ​Bente Johanson, opplæringskoordinator ved Finnmarkssykehuset
  • Line Nilsen, lokal prosjektleder HOS ved Finnmarkssykehuset
  • Mikkel Johan Gaup Grønmo, koordinator brukerstøtte, Finnmarksssykehuset Hammerfest
  • Nils Petter Hallonen, EPJ-rådgiver Finnmarkssykehuset Kirkenes
  • Solfrid Kallbekken, kommunikasjonsrådgiver Helse Nord FIKS (kontaktes ved spørsmål om konkurransen)
Vi takker for alle bidragene i fotokonkurransen og gratulerer Synnøve Amundsen med en velfortjent seier!