We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.
logo Helse Nord

Tørn-programmet

Læringsnettverk

Tørn-programmet i Helse Nord etablerer nå læringsnettverk for team som ønsker å gjennomføre forbedringsprosjekter i sine helseforetak. Gjennom læringsnettverkene får de støtte fra eksperter og ikke minst muligheten til å utveksle erfaringer med andre.

Hva er et læringsnettverk?

Læringsnettverk er en internasjonalt anerkjent metode for å implementere forbedringstiltak med støtte fra eksperter og erfaringsutveksling.

Gjennom læringsnettverk kan helseforetakene jobbe systematisk med å videreutvikle og spre gode initiativ, med mål om å sikre at alle deler av organisasjonen drar nytte av disse erfaringene.

Læringsnettverk er fleksible og kan tilpasses foretakenes konkrete behov og utviklingsområder.

Tørn-programmet i Helse Nord har som mål å systematisere og etablere gode arenaer for å sikre at endringstiltak får ønsket effekt og at vi lærer på tvers av avdelinger og foretak. Å etablere regionale læringsnettverk er et viktig verktøy for å nå dette målet.

Læringsnettverk for oppgavedeling

Det første regionale læringsnettverket for oppgavedeling i Helse Nord starter opp i  november 2024. Der er syv team - med hvert sitt forbedringsprosjekt påmeldt

Team som oppnår målbare resultater og deler sitt arbeid i en poster får tildelt 25 000 kr, som disponeres av den deltakende enheten.   

Læringsnettverket vil bestå av fire fysiske samlinger og fire digitale møter for teamene over en periode på syv måneder. I tillegg inviteres veiledere til to digitale møter. 

Det vil bli igangsatt flere læringsnettverk. Mer informajon kommer.

Programansvarlig for læringsnettverket

For å sikre best mulig kvalitet på læringsnettverkene vil nøkkelpersoner fra UNN og Nordlandssykehuset bidra til planlegging, organisering og gjennomføring av læringsnettverkene. Arbeidet støttes av Helse Nord RHF med finansiering gjennom regionale Tørn-midler.  

Gjennom erfaringsutveksling og forbedringskunnskap vil vi jobbe med å korte ned tiden til implementering av beste praksis og øke sjansene for suksess. Dette er en god mulighet til å styrke deres kunnskap om systemer, prosesser, psykologi og variasjon, alt med mål om varig forbedring i helsetjenesten. 

 

Kristin Johannessen

Psykologspesialist, UNN

kristin.johannessen@unn.no 99001513

Linda Djupos

Rådgiver, Nordlandssykehuset

linda.djupos@nordlandssykehuset.no 91703442
A woman smiling with her arms crossed

Benedikte Almton Dyrhaug

Regional koordinator

benedikte.almton.dyrhaug@helse-nord.no 91693910

Eva Kim Nymo

Konsulent, Helse Nord RHF

eva.kim.nymo@helse-nord.no 46823100
Last updated 11/7/2024