- Forskningen vil komme tarmkreftpasienter og klinikere til gode når en sammen skal gjøres beslutninger for videre behandling, sier overlege Knut Magne Augestad.
Dette er første gang Helgelandssykehuset deler ut en forskningspris. Dette er en pris som skal stimulere til utmerket forskning og for å utvikle gode fagmiljøer. Vinneren for 2019 er gynekolog og overlege Margit Steinholt.
Helse Nord har tildelt 106,6 millioner kroner til forskningsprosjekter for 2021 etter utlysning i juni.
Tildelingen fra direktørene i de regionale helseforetakene innebærer at studien til IMPRESS-Norway nå kan starte opp i løpet av første halvår 2021.
Syv prosjekter med forankring i alle helseregioner er tildelt totalt 134 millioner fra Nasjonalt program for klinisk behandlingsforskning i spesialisthelsetjenesten (KLINBEFORSK).
Brynjar Andreassen, lungelege ved Helgelandssykehuset Mo i Rana, er med i et større EU-forskningsprosjekt som skal bruke kunstig intelligens for å oppdage og følge med på covid-19-sykdom. Helgelandssykehuset får 4,4 millioner kroner til det...
FoU-styret for SANKS innvilger årlig inntil 2 mill. kroner til forskning- og utviklingsprosjekter med formål å øke kunnskap innen psykisk helsevern og rus for den samiske befolkningen i Norge.
Som første helseregion i landet skal Helse Nord nå ansette en rådgiver og to erfaringskonsulenter for å løfte satsingen på brukermedvirkning i helseforskning.
Økt sosial kompetanse, styrket tidlig kognisjon, redusert foreldrestress, mindre atferdsproblemer og økt trivsel. Dette er noen av funnene strukturert veiledning av foreldre til for tidlig fødte barn har avdekket.
Da en ny metode for å bedre pasientsikkerheten ble rullet ut i alle landets sykehus for ni år siden, valgte Nordlandssykehuset i Bodø å ta metoden enda et steg videre.
Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Harstad drives banebrytende forskning hvor nøkkelen ligger i din og min avføring, og i landets foreløpig eneste avføringsbank.
Forskning og innovasjon i helsetjenestene får fram ny kunnskap til beste for pasienter og pasientbehandlingen. I fjor gikk over én milliard regionale forskningskroner til forskning og innovasjon i helseforetakene.
Helse Nord har tildelt i overkant av 1,7 millioner kroner til fire pilotstudier som nå skal i gang med å teste design eller innhente data for videre planlegging av kliniske studier.
De regionale helseforetakene og KS har inngått avtale med PA Consulting om videre drift av kompetansenettverket InnoMed.
Det kommer stadig til nye studier og publikasjoner knyttet til covid-19. For å gi en oversikt over arbeidet har Folkehelseinstituttet (FHI) utviklet et systematisk og levende forskningskart.
Verdens helseorganisasjon (WHO) har tatt initiativ til en stor internasjonal forskningsstudie for å vurdere lovende behandlinger for covid-19. Den første pasienten som er med i studien er norsk.
De regionale helseforetakene har laget en elektronisk registreringsløsning for å registrere kliniske studier på covid-19-pasienter i foretakene.
I dag starter sykehusene registrering til Norsk pandemiregister for å kunne følge forløpet av alle pasienter med bekreftet covid-19 i norske sykehus.
Forskere og klinikere kan få direkte og åpen tilgang til de siste forskningsresultatene på koronaviruset på sidene til forskjellige vitenskapelige journaler.
Nasjonalt program for klinisk behandlingsforskning i spesialisthelsetjenesten (KLINBEFORSK) lyser i 2020 ut ca. 140 millioner kroner til kliniske multisenterstudier. Fristen er nå utsatt.
Forskningsrådets ordinære frist på å søke forskerprosjekt utsatt fra 6. til 20. mai. Det såkalte fellesløft for tverrfaglighet er utsatt til neste år.
Det er et behov for samordning av kliniske studier, innsamling av kliniske data mm. i forbindelse med koronapandemien. RHF- ene vil samordne dette, og Helse Midt-Norge RHF har påtatt seg et koordineringsansvar.
Har du et pågående forsknings- eller innovasjonsprosjekt finansiert av Helse Nord RHF? Det pågående utbruddet av koronavirus vil gi ringvirkninger for forskningen ved våre helseforetak.
I en hasteutlysning lyser Forskningsrådet nå ut inntil 30 millioner kroner til forskning på spørsmål som er relevante for å håndtere koronavirusutbruddet.
Regionale innspillsmøter med Helse- og omsorgsdepartementet skal ende i en egen handlingsplan for kliniske studier.
Tre glade og stolte prisvinnere ble hedret under den regionale forsknings- og innovasjonskonferansen i Tromsø.
Nå kan du nominere din kandidat innen 6. desember.
Forskning og innovasjon er helt avgjørende for framtidens helsetjenester. Helse Nord RHF bidrar med rundt 150 millioner kroner årlig til arbeidet, og samtidig hentes det stadig flere midler utenfra.
Helse Nord lyser ut midler til helseforskning for 2020, med søknadsfrist 1. september 2019.
Syv prosjekter får tildelt midler fra Helse Nords regionale innovasjonspott i 2019.
Brukerne har fått en langt sterkere medvirkning i forskningen i spesialisthelsetjenesten viser Nasjonal rapport om forskning og innovasjon i spesialisthelsetjenesten i 2018.
Helse Nord har tildelt 2,17 millioner kroner til prosjektetableringsstøtte og 0,9 millioner til korttidsstipend for fullføring av ph.d.-grad. Midlene skal brukes i 2019.
Har du hovedstilling i helseforetak og skal søke Forskningsrådet, KLINBEFORSK eller EU i 2019, eller trenger du midler til å fullføre doktorgraden? Helse Nord lyser ut ekstra forskningsmidler.
6 prosjekter er til sammen tildelt 2.500.000 kroner i innovasjonsmidler for 2018.
Helse Nord har tildelt nærmere 104 millioner kroner til forskningsprosjekter for 2019 etter utlysning i juni. Slik er midlene fordelt.
Nye resultater fra Tromsøundersøkelsen viser at overvekt og fedme øker faren for hjerteinfarkt dramatisk – sammenlignet med inaktivitet.
Ved å snu opp-ned på evolusjonsteorien, har forskere ved UiT klart å forlenge levetiden til antibiotika.
Helse Nord lyser ut midler til helseforskning for 2019. Søknadsfristen er 1. september 2018, kl. 16.00.
Helse Nord lanserer en helt ny søknadstype. Et av målene er å fremme regionalt samarbeid hvor også de små helseforetakene er med. Søknadsfristen er 1. september 2018.
Innovasjon er nødvendig for utvikling og forbedring av helsetjenesten. Nå lyser Helse Nord ut midler til innovasjonsprosjekter. Søknadsfristen er 19. april.
Program for klinisk behandlingsforskning, KLINBEFORSK, lyser nå ut midler for 2017. Søknadsfrist er 30. april 2018.
Forskningssjefen i Helse Nord, Tove Klæboe Nilsen, er oppnevnt til Den nasjonale forskningsetiske komite for samfunnsfag og humaniora (NESH).
Helse Nord har tildelt om lag 111 millioner kroner til løpende og nye forskningsprosjekter i 2018. Midlene er fordelt på følgende måte.
På grunn av frigjorte midler har ytterligere fem prosjekter fått tildelt forskningsmidler fra Helse Nord. Se oversikten her.
Helse Nord lyses ut midler til helseforskning for 2018. Søknadsfristen er 1. september 2017.
Nå kan du søke om midler til kreftrelaterte forskningsprosjekter. Søknadsfristen til Kreftforeningens Open Call er 1. juni 2017.
Innovasjon er nødvendig for utvikling og forbedring av helsetjenesten. For første gang i historien lyser nå Helse Nord ut midler til innovasjonsprosjekter. Søknadsfristen er 15. mai 2017.
Professor Ellisiv Mathiesen ved UNN har fått 15 millioner for å lede internasjonalt hjerneslag-studie. Målet er å finne en bedre standardbehandling for pasienter som får hjerneslag mens de sover.
Program for klinisk behandlingsforskning, KLINBEFORSK, lyser nå ut midler for 2017. Søknadsfrist er 30. april 2017.
De første sekundene av våre liv er også de aller farligste. Hver dag dør 7000 nyfødte barn verden over. Nå undersøker leger ved Stavanger universitetssjukehus og Sykehuset Østfold om en hjerteratesensor som legges rundt magen på nyfødte, ka...
Kvinner med bipolar lidelse og deres familier trenger tverrfaglige helsetjenester ved graviditet, fødsel og i spedbarnsperioden, for å forebygge tilbakefall og negative konsekvenser av sykdomsepisoder.
Hvert år rammer hjerneslag nærmere 12 000 mennesker i Norge. Resultatene fra studie på Sunnaas sykehus viser at intensiv språktrening via videokonferanse hjem til pasienten, som et supplement til vanlig behandling, forbedrer språkfunksjonen signifikant.
I 2005 var det bare onkologene blant sykehusleger som hadde kommunikasjonskurs som ledd i spesialistutdanningen. Det ville Pål Gulbrandsen gjøre noe med, og hentet kommunikasjonskurset «Fire gode vaner» til Norge.
Hva skal til for at personer med demens kan leve best mulig med sykdommen? Å sette seg på skolebenken kan ha god effekt, viser en studie ved Stavanger universitetssjukehus.
18 forskningsprosjekter er presentert i en nasjonal rapport om forskning og innovasjon i spesialisthelsetjenesten. Rapporten ble overrakt statssekretær Anne Grethe Erlandsen i går. Ett av prosjektene som vises fram, er forskningen til jordm...
Forskere ved Sykehuset Innlandet har utviklet en modell for å utrede, tolke og sette inn tiltak for personer med demens som har atferdsmessige eller psykologiske symptomer. Modellen kan erstatte bruk av medikamenter for å bedre disse symptomene.
Hva skjer når kroppen går til angrep på sine egne organer? Hvilke mekanismer ligger bak? Og hvorfor er det noen som utvikler slike sykdommer, og andre ikke?
Strupen spiller en betydelig større rolle ved pusteproblemer under anstrengelse enn tidligere antatt. Økt kunnskap om dette vil gi færre feildiagnoser og forebygge inaktivitet blant barn og unge.
Det er mer skadelig med høyt blodtrykk for kvinnehjertet enn for mannshjertet. Ny forskning skal gi bedre kunnskap om hvorfor det er slik, og hvordan hjerteskade ved høyt blodtrykk kan forebygges hos kvinner.
Dødeligheten blant kraftig nedkjølte pasienter er høy, og hjertestans under oppvarming er en vanlig dødsårsak. Forskning på nye medikamenter kan bidra til å få ned disse tallene.
I dag finnes ikke noe strukturert oppfølgingsprogram for familie og pårørende etter alvorlige hodeskader ved noen av de fire traumesentrene. Dette til tross for at halvparten av de pårørende opplever økende omsorgsbelastning og redusert liv...
Hvordan kan vi bedre kvaliteten på tjenester for pasienter med sammensatte og langvarige behov til det beste for både pasient og helsevesen? Det var utgangspunktet for forskningen som har resultert i utviklingen av Pasientsentrert helsetjenesteteam.
Forskningsmidler (utlysninger og tildelinger)
Innovasjon og innovasjonsmidler (utlysninger og tildelinger)