Pingvinavisa: Øyepoliklinikken først ut med innsjekksautomater på UNN

Torsdag 29. mai tok Øyepoliklinikken ved UNN Tromsø i bruk innsjekksautomater der pasienter selv kan registrere ankomst og betale etter timen. Bedre køhåndtering og enklere logistikk skal bidra til mindre venting for pasienter på poliklinikk. Snart følger resten av sykehuset etter.

På Øyepoliklinikken ved UNN Tromsø er de spente på hvordan de nye innsjekksautomatene vil fungere i det daglige. Fra venstre sekretær Matilde Klaussen, seksjonsleder Tone Tårnes, sekretær Ida Baardsen og prosjektleder Eli Larsen. Foto: Per-Chr. Johansen

Du er sikkert vant til det fra flyreiser. Ved ankomst på flyplassen går du bort til en automat, taster inn informasjon på en skjerm, og i løpet av noen få sekunder er du sjekka inn og klar til avgang.

Ankomstregistreringen går kjappere før man skal inn til legen. Og etter timen slipper man å stille seg ved luka for å betale.

Eli Larsen, prosjektleder Selvinnsjekk og betaling ved Universitetssykehuset Nord-Norge

Mer om innføringen i Pingvinavisa til UNN (publisert 28.05.18).