Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
logo Helse Nord

Tørn-programmet

Forbedringsprosjekter

Teamene som deltar på læringsnettverket i Helse Nord jobber med følgende prosjekter.

Ny praksis for rekvirering av pasientreiser, Finnmarkssykehuset
Teamet fra Finnmarkssykehuset

Teamet består av

Bjørn Erik Johansen (leder), Martine Berg, Tom-Anton Stamnes og Lisa Berg Jakobsen (veileder).  

Hva er problemet/bakgrunnen for prosjektet? 

For få pasienter benytter selvbetjeningsløsningen på helsenorge.no til å bestille pasientreisen selv. 

Hva er målet med arbeidet? 

Pasienter med behov for tilrettelagt transport kan bestille pasientreiser selv via Helsenorge eller telefon.

Dette vil redusere arbeidsbyrden for behandlere og overfører mer av bestillingsansvaret til pasienten. Behandle kan gi pasienten en reiseattest med varighet på inntill ett år. 

Målet er å øke andelen som benytter selvbetjeningsløsningen på Helsenorge til å bestille reisen selv fra 20 til 30 prosent innen juni 2025. Innen utgangen av 2026 er målet av andelen skal være 60 prosent. 

Pilotere kostvert på to sengeposter ved UNN Narvik
Teamet fra UNN Narvik

Teamet består av:

Hanne. J. Nilsen (gruppeleder), Rita Jensen, Sesilie Iversen Eriksen, Edith Beate Nygård Samuelsen, Marit Zachariassen Øien,

Hva er problemet/bakgrunnen for prosjektet?

Det brukes for store ressurser på pleiesiden til å tilrettelegge måltider og tilpasse dietter, servere mat og tilrettelegge til pasientene. Dette kan føre til dårlig ernæring som kan gi lengre og flere liggedøgn. 

Hva er målet med arbeidet?

Målet er å overta pleiernes oppgaver rundt mat i dag, slik at de kan frigjøre mer tid til pleie av pasientene. Som en side effekt vil dette gi kjøkkenet muligheter for bedre kontroll på forbruk og matsvinn. ​

Ved å jobbe nærmere pasienten og ha direkte kontakt med pasienten kan man gi rett mengde og tilpasninger til pasienten uten at dette blir et merarbeid for sengepostens personell. Hos pasientene forventer vi en forbedret ernæringseffekt, særlig hos pasienter med lav matlyst.​

Dette vil først og fremst frigjøre tid hos pleierne. I tillegg vil pasienter som sliter med maten kunne oppleve forbedret spiselyst og et forhøyet næringsinntak. Et tettere samarbeid og fagutveksling mellom kjøkkenpersonale og pleiepersonale i avdelingene vil styrkes. ​

Flytkoordinatorer i psykisk helse- og rusklinikken, UNN
Teamet fra psykisk helse og rusklinikken, UNN

Teamet består av:

Kristin Johannessen (teamleder), Eirik Stellander, Yvonne S. Larsen, Line Gudvangen, Beate Hellwig, Elisabeth Lund-Stenvold, Rune Falch og Jorunn Lorentsen.

Hva er problemet/bakgrunnen for prosjektet

Klinikken har behov for å redusere ressursbruk og optimalisere koordinering av pasienter på tvers av enheter og avdelinger internt i klinikken. 

Hva er målet med arbeidet? 

Psykiske helse- og rusklinikken skal optimalisere pasientflyt og redusere ressursbruk innen koordinering, ved å utvikle struktur for koordinering av pasientflyt innen utgangen av mai 2025. 

 

Teamet som jobber med pasientflyt og logistikk med portørlæringer i akuttmottak, Nordlandssykehuset
Teamet fra Nordlandssykehuset

Teamet består av: 

Fred-Asle Nordvik (teamleder), Anders Fløttkjær, Karoline Karlsen, Maja Kirkesæther, Terje Hongset, Øystein Wiik og Jørn Betten

Hva er problemet/bakgrunnen for prosjektet

Avdelingsleder i akuttmottaket ønsker å kunne benytte portøravdelingens ansatte som fastvakt ved behov, samt bistå ved polikliniske behandlinger på kveld, natt og i helgene. Prosjektgrupper ble etablert, og vi startet jobben med å se på kompetansemålene i portørfaget og mulige arbeidsoppgaver knyttet til disse

Hva er målet med arbeidet?

Det viktigste i prosjektet er at lærlingene blir en faglig dyktig og kompetent ressurs som blir en del av et godt læringsmiljø, og at det oppleves som positivt for alle involverte parter. 

Bedre ressursutnyttelse av areal, utstyr og personell i medisinsk poliklinikk, Nordlandssykehuset
Teamet fra Nordlandssykehuset

Teamet består av:

Kjetil Aaseby (teamleder), Kristin Solberg, Sylvia Hesvik-Kristiansen, Trine Sigerstad, Bente Aronsen, Linda Kristin Lykke Karlsen, Kristel Engan og Sølvia Laksosnes.

Målet med prosjektet

Å optimalisere driften av dagområder i Medisinsk klinikk Bodø

God arbeidstidsplanlegging og reduksjon i bruk av overtid, Nordlandssykehuset
Teamet fra Nordlandssykehuset

Teamet består av: 

Ann Sofie Eriksen Magnussen (teamleder) , Ida Grytvik, Ida Kathrine Urving , Line Berg, Anne Kari Østensen, Irene Flatvoll Pedersen og Are Martin Andreassen. 

Hva er problemet/bakgrunnen for prosjektet

Høyt overtidsbruk og stor arbeidsbelastning på de ansatte på avdelingen. 

Hva er målet med arbeidet?

Forbedringsprosjektet skal kartlegge bemanningsplaner og se på grunnbemanning/korrekt bemanning. Det skal vurdere nye løsninger for riktig ressursbruk gjennom oppgavedeling, ulike arbeidstidsordninger og testing av kalenderplan. Målet er å redusere opplevd belastning for faste ansatte på akuttenhet sør.

Bildet av teamet fra Helgelandssykehuset
Teamet fra Helgelandssykehuset

Teamet består av:

Rigmor Wold, Maj Britt Hilstad, Eline Hjelle Horne, Tove Lill Falstad, Odd Rune Lengseth Larsen, Ann Iren Pedersen Melstein, Fredrik Aas Albertsen, Kristin B. Mulstad og Ninja Hansen.

Hva er problemet/bakgrunnen for prosjektet

Ansatte opplever stress og tidkrevende oppgaver i forbindelse med matbestilling, oversikt over spesialkost og hygiene. Kommunikasjonen mellom klinikkene og kjøkkenet om mat til pasientene kan bli bedre. 

Hva er målet med arbeidet

Målet med forbedringsprosjektet er å redusere opplevd stress og belastning på helsepersonell i forbindelse med måltidsservering til pasienter.

Sist oppdatert 21.01.2025