Mange gode forbedringsprosjekter
Fra starten har helseforetakene lagt fram sine forbedringsprosjekter på konferansen, introdusert av administrerende direktør i helseforetaket. I starten ble dette gjort fra podiet, nå er alt digitalt og forbedringsfilmene har blitt mer og mer profesjonelle for hvert eneste år. Også i år fikk vi se gode forbedringsprosjekter.
Dette er årets prosjekter:
- Helgelandssykehuset: «Prosjekt slagalarm ved DMS Sør-Helgeland»
- Sykehusapotek Nord: «Epikrisekvalitet med fokus på rett legemiddelliste og tilhørende nødvendig informasjon til neste omsorgsnivå».
- Nordlandssykehuset: «Redusere drop-out ved Ruspoliklinikken».
- Finnmarkssykehuset: «Prosjekt digital hjemmeoppfølging Finnmark, med styrking av akuttberedskapen ved bruk av videobriller».
- Helse Nord IKT: «Kunstig intelligens på MR hjerte»
- Universitetssykehuset Nord-Norge: «Systematisk testing av epiduralkateter (EDA)»
Se alle på Helse Nords You Tube-kanal.
– Hvorfor er det viktig å ha fokus på pasientsikkerhet?
– Et fokus på pasientsikkerhet bidrar til god pasientsikkerhetskultur. Vårt mål med økt kunnskap på pasientsikkerhetsfeltet håper vi kan føre til bedre arbeidsmiljø med psykologisk trygghet og god meldekultur. Dette vil igjen føre til gode og trygge tjenester som forebygger pasientskader.
Pernille Aune kan fortelle om mange gode minner etter å ha arrangert 12 konferanser siden 2013.
– Vi lengter selvfølgelig tilbake til fysiske konferanser, der vi var sammen over to dager og fikk dele kunnskap på tvers fra Finnmark i nord til Helgeland i sør. Da satt deltagere sammen rundt kafebord, og jeg husker spesielt hvor stas det var for en portør som fikk sitte på samme bord som en administrerende direktør, minnes Aune.
Fra konferansens begynnelse har store internasjonale navn innen pasientsikkerhetsfeltet gjestet konferansen som foredragsholder, som Gary Kapland, Jo Shapiro, Maren Batalden, Helen Bevan, Alyson Walker, Chris Turner og Amar Shah, for å nevne noen.
– Vi har hatt store navn innenfor pasientsikkerhetsfeltet fra hele verden. Likevel er det ett foredrag som virkelig har satt fra 2019, da en avdelingsoverlege i vår region fortalte om da hun selv gjorde feil.
– Hva har vært det beste med konferansen?
– Vi har alltid hatt fokus på å få presentert en pasienthistorie, og tilbakemeldingene fra deltagerne har ofte vært at pasienthistoriene har betydd mye for dem. Å få presentert forbedringsarbeid fra alle helseforetak syns vi har vært veldig viktig for å dele kunnskap mellom foretakene, sier Aune, som til slutt gjerne vil takke Helse Nord RHF for tilliten til å arrangere og utvikle konferansen gjennom så mange år.