Nyheter SKDE

07.12.2016

Norsk nyfødtmedisinsk helseatlas lanseres 13.desember

Norsk nyfødtmedisinsk helseatlas er den tredje rapporten som publiseres på www.helseatlas.no. Denne gangen omhandler helseatlaset variasjon i forbruk av helsetjenester til nyfødte.
30.11.2016

En analyse av utvalgte regionfunksjoner ved Oslo Universitetssykehus

På oppdrag fra sekretariatet i Kvinnsland-utvalget har Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE) analysert deler av virksomheten ved Oslo Universitetssykehus (OUS).
24.11.2016

Høyt forbruk skyldes ikke avtalespesialister

En rapport laget ved Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE) viser at man ikke kan legge skylden for høyt forbruk av dagbehandling og poliklinikk på private avtalespesialister.
18.11.2016

SKDE-direktør i toppmøte om bedre helsetjenester

Tidligere denne uka holdt direktør i SKDE, Barthold Vonen, innlegg på et toppmøte om hvordan helsetjenestene kan bli enda bedre.
11.11.2016

Nye resultater fra medisinske kvalitetsregistre

Mandag 14.november presenteres nye resultater fra de nasjonale medisinske kvalitetsregistrene i Helsedirektoratets lokaler Oslo. Arrangementet streames på nett.
31.05.2016

Norge i Europatoppen på hjerneslagbehandling

Slagbehandlingen i Norge er svært god, og ligger i toppsjiktet i Europa. Det er likevel store variasjoner mellom sykehusene.
26.04.2016

Vil forskjeller til livs

Nye resultater fra Norsk nyfødtmedisinsk kvalitetsregister viser at det er forskjeller i behandlingen av premature barn mellom sykehus i Norge.
01.04.2016

Ny leder ved SKDE

Barthold Vonen er ansatt som ny leder for Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE).
14.01.2016

Pasienter med tykktarmskreft får tilleggsbehandling for sent

Nesten halvparten av pasientene med tykktarmskreft og som må ha tilleggsbehandling i form av kjemoterapi, får ikke igangsatt behandlingen innen fristen.
13.11.2015

Helsekutt vil kunne ramme de sykeste

Ti prosent av pasientene bruker størstedelen av ressursene i den somatiske helsetjenesten i Helse Nord. Dette viser en fersk rapport fra Helse Nord RHF ved Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering (SKDE).
30.09.2015

Store geografiske forskjeller i behandling av barn

Analysene i Barnehelseatlaset som nylig ble lansert på Gardemoen, viser at det er store geografiske forskjeller i behandling av barn.
13.01.2015

Stor variasjon i behandlingsmåte kan ikke fortsette

- Store geografiske ulikheter i forbruk av helsetjenester og stor variasjon i måten vi behandler pasientene på kan ikke fortsette, mener overlege og professor Lars Engebretsen.
Se flere nyheter()