Ta kontakt
Lurer på noe om PLL eller har kommentarer til denne siden?
Prosjektleder for PLL i nord, Heidi Johansen, svarer gjerne på dine spørsmål!
Pasientens legemiddelliste (PLL) skal inneholde legemiddelbehandling som er forskrevet av lege eller andre med forskrivningsrett og andre legemidler pasienten tar, inkludert legemidler og kosttilskudd uten resept. Les mer om innholdet i PLL her.
Etter hvert som PLL tas i bruk vil alle aktører som samhandler om pasienten se den samme oversikten over pasientens legemidler. Dette gjelder fastleger, sykehusleger, sykehjemsleger, sykepleiere og annet pleiepersonell, farmasøyter, avtalespesialister, legevaktpersonell og apotek. Alle med forskrivningsrett skal opprette og oppdatere PLL, mens andre aktører skal lese PLL.
Innføring av PLL endrer ikke legenes ansvar for pasientens legemiddelbehandling.
Helsepersonell skal kvalitetssikre legemiddelbehandlingen og legemiddellisten som før. Forskjellen er at de nå ser alle pasientens legemidler, også de som er forordnet av andre.
Pasientens legemiddelliste er ikke en egen teknisk løsning, men en melding i e-reseptkjeden. Helsepersonell ser PLL i sitt journalsystem, informasjonen hentes fra Reseptformidleren og Kjernejournal. Pasienter og pårørende ser PLL på Helsenorge. Les mer om hvordan PLL fungerer og skal brukes på Helsedirektoratets nettsider.
Har du spørsmål rundt teknisk løsning og sammenhengen mellom PLL, multidose, e-resept, kjernejournal og sentral forskrivningsmodul? Les mer her.
Har du spørsmål rundt innføingen av PLL i nord eller øsnker å komme igang selv? Kontakt prosjektleder i ditt område.
Lurer på noe om PLL eller har kommentarer til denne siden?
Prosjektleder for PLL i nord, Heidi Johansen, svarer gjerne på dine spørsmål!