Rett kompetanse på rett plass til rett tid! Å sikre at ansatte får brukt kompetansen sin riktig, er et viktig tiltak for å redusere ventetider og fristbrudd. Tørn-programmet skal bidra til dette.
Trygg akuttmedisin er et regionalt kvalitetsforbedringsprosjekt. Målet er å kvalitetssikre pasientbehandlingen og spare verdifull tid ved tre vanlige, tidskritiske akuttmedisinske tilstander: sepsis, akutte brystsmerter og hjerneslag.
Prosjektet digitale pasient- og samhandlingstjenester i nord eies av Helse Nord RHF og ledes av Tove Sørensen i Helse Nord IKT. Prosjektet er vedtatt videreført av styret i Helse Nord med en ramme på 94,1 mill ut 2023.
Å få logistikken i et sykehus til å fungere optimalt er ikke gjort i et tastetrykk. Skal helsepersonell ha gode forutsetninger for å gjøre en god jobb, må de også ha gode verktøy for å planlegge, utføre og dokumentere pasientbehandlingen. Gode systemer som "snakker sammen".
Helse Nord RHF skal oppdatere den regionale utviklingsplanen, som er foretakets øverste strategi for å utvikle helsetjenestene i regionen.
Regionale funksjoner i Helse Nord, som kompetanse- og behandlingstjenester samt andre funksjoner som er tildelt ett helseforetak for å bistå hele regionen, er et viktig virkemiddel for å yte gode helsetjenester til befolkningen.
Nasjonale og internasjonale retningslinjer anbefaler tidlig blodoverføring i behandling av pasienter med livstruende blødning. Målet å få på plass en lokal blodberedskap for befolkningen i hele landet, i kommuner langt fra nærmeste sykehus.