Muskel/skjelett og ikke-inflammatoriske sykdommer

Tilbud til personer over 18 år, med ulike smertetilstander i muskel/skjelettsystemet.

Målet er:

• Økt fysisk kapasitet og psykisk mestring
  • Bli trygg på fysisk aktivitet og lære hvordan man kan bruke fysisk aktivitet
  • Mestre å leve med smerter
  • Økt deltakelse i arbeidslivet og sosialt i samfunnet
  • Bli kjent med egen kapasitet, begrensning og muligheter
  • Kunnskap om og motivasjon for en helsefremmende livsstil
  • Oppnå tilfredsstillende bevegelighet og styrke, samt avhjelpe andre fysiske/psykiske/praktiske problemstillinger slik at pasienten raskt oppnår best mulig funksjonsnivå og selvstendighet

Tilbud ved våre sykehus

​Helseforetakene (sykehusene) i Helse Nord har ulike rehabiliteringstilbud. Du kan søke etter aktuelle tilbud på helseforetakenes nettsider eller ta kontakt med koordinerende enhet ved helseforetaket.  NB! Ikke alle behandlingstilbud som tilbys ved helseforetaket er beskrevet på nettsidene.

Finnmarks​sykehuset​Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN)Nordlandssykehuset

Helgelandssykehuset​​

Tilbud ved private rehabiliteringsinstitusjoner

Opptreningssenteret i FinnmarkRehabiliteringssenteret Nord-Norges KurbadValnesfjord helsesportsenterNordtun HelserehabStamina Helse (dagtilbud over 9 uker i Bodø)Helgeland rehabilitering​

Tilbud i kommunene

Kommunene har også tilbud innen rehabilitering og habilitering.

På nettsidene til de koordinerende enhetene i helseforetakene i Helse Nord finner du mer informasjon og kontaktpersoner i de ulike kommunene. Ta kontakt med dem for en oversikt over tilbudene i din kommune.

Fant du det du lette etter?