Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
logo Helse Nord
Et løvetannfrøhode

Avtaler med private institusjoner-psykisk helse

Helse Nord har avtale med følgende private institusjoner:

Helse Nord RHF har avtale med Viken Senter om døgnbehandling og poliklinisk oppfølging innen psykisk helsevern for voksne.

Avtalen er gjeldende fra 1.1.2025 - 31.12.2028.

Viken Senter har midlertidig inntaksstopp for traumelidelser, som overgangsordning for å håndtere interne ventelister. 
 
Traumelidelser: Målgruppen er personer med komplekse traumelidelser, relasjonstraumer, dissosiasjonslidelser, personlighetsforstyrrelser og sammensatte lidelser der traumelidelser er en del av problemstillingen. Målgruppen er også pasienter med traumeerfaringer hvor symptombildet er alvorlig eller gjentakende angst/depresjon.
 
Foreldre med psykiske lidelser og alvorlige samspillsvansker: Målgruppen er foreldre med psykiske lidelser og alvorlige samspillsvansker som har negativ innvirkning på deres fungering som foreldre og i en familierelasjon. Både aleneforeldre og foreldrepar skal inkluderes i målgruppen. Aktuelle diagnosegrupper er de fleste allmennpsykiatriske tilstander, blant annet traumelidelser og moderat til alvorlig angst og depresjon.
 
Endringer i ny avtale som påvirker helseforetakene 
Hvert enkelt helseforetak i regionen får ansvar for rettighetsvurdering av pasienter og henvisning til relevante behovsområder i tråd med avtalen. Helseforetaket kan henvise rettighetsvurderte pasienter direkte til Viken senter for oppstart av behandling (primærhenvisninger), samt pasienter som har mottatt behandling i helseforetaket og som får sitt videre behandlingsforløp ved Viken senter (sekundærhenvisninger).

Pasienter som er henvist til Viken senter og har fått aksept for behandling, skal også tilbys poliklinisk oppfølging og behandling ved behov i tråd med avtalen. Dette gjelder både før, mellom og etter innleggelse.   

 
 
 
 
 


Institusjonen utfører utredning og diagnostisering ved alderspsykiatrisk poliklinikk og sengepost eller ute i kommunene. Andre oppgaver er blant annet undervisning, veiledning og utprøving av nye metoder innen arbeidet med demente. Ytelsesavtalen gjeldende fra 01.01.2019 er tidsubegrenset.




Sist oppdatert 18.12.2024