Korona illustrasjonsbilde

Beredskap koronavirus

Helse Nord RHF er i gul beredskap for å håndtere utbruddet av det nye koronaviruset (coronaviruset) SARS-CoV-2. Denne siden oppdateres fortløpende med informasjon til innbyggere, helsepersonell, øvrige ansatte og media.

Informasjon til innbyggere, pasienter og pårørende

Har du mistanke om at du er smittet?

Har du time ved et av våre sykehus?

 • Mange planlagte operasjoner/konsultasjoner blir avlyst på grunn av koronautbruddet. Hvis din operasjon/time blir avlyst, vil noen fra sykehuset kontakte deg.
 • Hvis du ikke hører noe fra oss, møter du som normalt.
 • Hvis du er i karantene, isolasjon eller er syk - ta kontakt med sykehuset for å avlyse timen din. Når skal du i karantene eller isolasjon? (helsenorge.no)
 • Hvis du i det hele tatt er i tvil om du bør komme - ta kontakt med sykehuset før du kommer!

Dette gjelder både pasienter og ledsagere. Telefonnummer til avdelingen finner du i innkallingsbrevet eller ved å søke opp avdelingen på sykehusets nettsider.

Her finner du mer informasjon om koronaberedskapen ved sykehusene i Helse Nord. Her finner du blant annet oppdatert informasjon til gravide og fødende.
Sykehusapotek Nord

Helse Nord IKT

Besøksstans og adgangskontroll

Alle sykehus i Helse Nord har besøksstans og adgangskontroll av besøkende. Noen unntak gjelder. Les mer om dette her.

Pasientreiser

Her finner du informasjon om bruk av pasientreiser under koronapandemien

Dieđut ássiide, pasieanttaide ja oapmahaččaide

Dieđut ássiide, pasieanttaide ja oapmahaččaide

Coronavirus: Information to patients, next of kin and visitors (English)

If you are sick and need medical assistance, please contact your GP (fastlege), or the emergency room (legevakt), phone number 116 117. The medical emergency line (113) is reserved for life threatening situations.

Coronavirus: Information to patients, next of kin and visitors

Mer informasjon

 


Informasjon til ansatte i helseforetakene i Helse Nord Informasjon til primærhelsetjenestenVi trenger flere hender! Informasjon til jobbsøkere


Informasjon til media

Oversikt over innlagte pasienter med bekreftet covid-19 og ansatte i karantene ved sykehusene i Helse Nord (oppdateres daglig)Spørsmål og svar om koronaberedskapen i Helse Nord

Nyheter om koronaberedskapen i Helse Nord

Koronanyheter fra våre helseforetak

 • avmerking på mage
  01.04.2020 Nordlandssykehuset
  Møt opp til din time på sykehuset!

  Nordlandssykehuset opplever at mange ikke møter til sine timer på sykehuset. For mange er det helt avgjørende for egen helse at de kommer til oppsatt time. Nordlandssykehuset har svært strenge smittevernrutiner. Det er trygt å komme hit.

 • 01.04.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Behandlingshjelpemidler

  Behandlingshjelpemidler ved Universitetssykehuset Nord-Norge har telefontid fra kl 0800-1530, alle hverdager, samt døgnvakt ved akutte og livstruende feil på utstyr.

 • 31.03.2020 Nordlandssykehuset
  Gruppebehandling for spilleavhengige – på nett

  Korona-utbruddet satte en stopper for gruppebehandlingen av pengespillavhengige. Nå skal de likevel møtes ukentlig i videokonferanse.

 • Eva Bjørhusdal og Merete Aufles i Mosjøen
  31.03.2020 Helgelandssykehuset
  Samarbeid om kritisk kompetanse mellom Helgelandssykehuset og primærhelsetjenesten

  Koronapandemien setter samhandling og samarbeid mellom nivåene på en helt ny prøve, og utfordrer vanlige mønstre. Helgelandssykehuset ønsker å invitere kommunene med på en idédugnad der vi snur hver stein for å finne gode løsninger. Det er...

 • 29.03.2020 Nordlandssykehuset
  330-skvadronen og Nordlandssykehuset har etablert smitteteam for kuvøsetransport av koronasyke

  Teamet består nå av to anestesileger og redningsmann som kan rykke ut til koronasyke pasienter med transportkuvøse. Primært med SeaKing redningshelikopter men også fly, ambulansebil og -båt i de tilfeller situasjonen krever det.

 • koronavirus
  28.03.2020 Helgelandssykehuset
  Inneliggende pasient testet positiv på covid-19

  En inneliggende pasient ved Helgelandssykehuset Mo i Rana testet i går, 27. mars, positivt på covid-19. Pasienten har vært behandlet som mistenkt smittet siden innleggelse 25. mars. Pasienten ble overflyttet til høyere behandlingsnivå fredag kveld.

 • ambulansepersonell
  28.03.2020 Helgelandssykehuset
  Helgelandssykehuset forbereder seg på mange pasienter med covid-19

  Helgelandssykehuset planlegger nå for å være i stand til å behandle opptil 500 koronapasienter i løpet av ett år, der 130 vil kunne ha behov for intensivbehandling.

 • Skjermbilde fra Elsevier's nettside om koronaforsknings
  27.03.2020 Helgelandssykehuset
  Forskningsresultater på koronaviruset

  Forskere og klinikere kan få direkte og åpen tilgang til de siste forskningsresultatene på koronaviruset på sidene til forskjellige vitenskapelige journaler.

 • vvv
  26.03.2020 Helgelandssykehuset
  – Vi er her for deg, selv om du ikke mistenker koronasmitte

  Ansatte i akuttmottakene i Helgelandssykehuset merker mindre pågang på øyeblikkelig hjelp. De er bekymret for at pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp ikke tar kontakt med sykehuset når det er nødvendig.

 • 26.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Smittevern for kommunehelsetjenesten i Nord-Norge

  Finnmarkssykehuset, Universitetssykehuset Nord-Norge, Nordlandssykehuset, og Helgelandssykehuset tilbyr smittevernbistand til kommunehelsetjenesten i Nord-Norge.

 • Rune Holm
  25.03.2020 Helgelandssykehuset
  Framskynder oppstart av vaktberedskap innen psykisk helse og rus

  Strenge karanteneregler i enkelte kommuner og et ønske om minst mulig reising gjør at Helgelandssykehuset innfører vaktberedskap innen psykisk helse og rus fra og med i dag, 25. mars. Dette skal begrense behovet for å transportere pasienter til Bodø.

 • 24.03.2020 Nordlandssykehuset
  VIKTIG FRA MIKROBIOLOGEN: Om prøvesvar COVID-19 (Corona)

  Her finner ansatte i primærhelsetjenesten svar på spørsmål om prøvesvar på SARS-COV-2-prøver (Corona).

 • Kyrre Sørensen Aker BP, Åse Albertsen, Petter Stausland Dahle og Rachel Berg ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen
  24.03.2020 Helgelandssykehuset
  Tusen takk for alle bidrag

  Helgelandssykehuset opplever stor giverglede fra næringsliv og privatpersoner som ønsker å bidra med materiell i forbindelse med koronaberedskapen. – Tusen takk! Vi setter utrolig stor pris på at så mange ønsker å bidra, sier administrerend...

 • Bygninger på Selfors
  22.03.2020 Helgelandssykehuset
  Klargjør gamle Selfors sykehjem for pasienter

  I forbindelse med koronautbruddet klargjør Helgelandssykehuset nå andre etasje i gamle Selfors sykehjem for pasienter. Kapasiteten i sykehuset økes med 26 rom og 15 senger i første omgang.

 • nyfødt
  22.03.2020 Helgelandssykehuset
  Fødeavdelingen ved Helgelandssykehuset Mo i Rana åpner igjen mandag 23. mars

  Torsdag 19. mars stengte Helgelandssykehuset fødeavdelingen i Mo i Rana umiddelbart da en av de ansatte testet positivt på covid-19. Nå viser det seg at vedkommende ikke er smittet likevel, og fødeavdelingen kan åpne igjen mandag.

 • 20.03.2020 Finnmarkssykehuset
  Skype-tilbud til engstelige barn og unge

  Nå kan du kontakte BUP, SANKS Karasjok, Sámi klinihkka dersom du er bekymret grunnet koronasituasjonen (Covid-19). Fra uke 13 tilbyr vi Skype-samtaler om koronavirus til barn og unge (og foreldre).

 • 20.03.2020 Nordlandssykehuset
  Viktig informasjon til gravide og fødende

  Tror du fødselen er i gang? Ring aktuelt fødested. Vi vil vurdere smitterisiko individuelt, både hos mor og partner, og du vil derfor få spørsmål knyttet til dette.

 • telefon
  20.03.2020 Helgelandssykehuset
  Helgelandssykehuset oppretter informasjonstelefon om korona

  Legevaktsentralen opplever enorm pågang i forbindelse med koronasituasjonen. Helgelandssykehuset oppretter derfor en egen informasjonstelefon for å avlaste legevaktsentralen og for å bidra til at folk på Helgeland raskere skal få svar på si...

 • 20.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Røntgenhenvisninger til UNN forbindelse med Covid-19

  Siden 12. mars er all planlagt aktivitet som etter medisinskfaglig vurdering ansees forsvarlig utsatt. Livreddende og nødvendig behandling prioriteres. 

 • 20.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Henvisninger til UNN i forbindelse med Covid-19

  På grunn av epidemien har UNN siden 12. mars utsatt all planlagt aktivitet som etter medisinskfaglig vurdering ansees forsvarlig. Livreddende og nødvendig behandling prioriteres. I den forbindelse innføres nye henvisningsrutiner fra fredag 20.mars 2020.

 • Smittevern hansker
  19.03.2020 Helgelandssykehuset
  Anbefaling for begrensning i bruk av beskyttelsesutstyr

  På bakgrunn svært begrenset tilgang til beskyttelsesutstyr i denne fasen av koronapandemien, er det nødvendig å iverksette strakstiltak for å spare på bruken. Rådene nedenfor gjelder i en vanskelig forsyningssituasjon.

 • Psykologer i Mosjøen
  19.03.2020 Helgelandssykehuset
  Korona: Psykisk helse og rus

  Status fra Psykisk helsevern og rus per 18. mars 2020. Tilpasset drift og inntak og poliklinisk tilbud. Ambulant akutteam har normal drift. Rusavdelingen stopper inntak av nye pasienter. Driften vil kunne endre seg raskt ved endret sykdomsb...

 • Piller
  19.03.2020 Helgelandssykehuset
  Korona: Kartlegging av legemidler

  Helgelandssykehuset kartlegger nå ukentlig legemidler på lager og hos leverende apotek, med utgangspunkt på de legemidlene Statens Legemiddelverk har satt på sin fokusliste.

 • 18.03.2020 Nordlandssykehuset
  Testing i primærhelsetjenesten

  Info til primærhelsetjenesten om prøvetaking og forsendelse sars-cov-2-prøver.

 • 18.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Lanserer Skype-tilbud til engstelige barn og unge

  Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) lanserer sammen med Habilitering for barn og unge ved UNN i dag et nytt tilbud til barn og unge (og foreldre) som opplever den nye hverdagen usikker og skremmende grunnet koronasituasjonen.

 • 17.03.2020 Nordlandssykehuset
  Timeavtale eller på besøk hos oss?

  For å beskytte pasienter og helsepersonell mot smitte av koronavirus, har vi innført besøksstopp for besøkende og pårørende ved Nordlandssykehuset. Unntaket er pårørende til kritisk syke pasienter, barn og fødende.

 • koronavirus
  17.03.2020 Helgelandssykehuset
  Respekter besøksstans ved sykehuset

  Det ble i forrige uke innført både besøksstans og adgangskontroll for å minimere risikoen for koronasmitte på Helgelandssykehuset. Du skal ikke møte opp på sykehuset hvis du mistenker at du er utsatt for koronasmitte. Du skal heller ikke ri...

 • Røntgen Mo
  16.03.2020 Helgelandssykehuset
  Informasjon fra røntgenavdelingene - Covid 19

  Informasjon angående elektive undersøkelser og ØH-henvisninger.

 • bilde av direktør Eva Håheim Pedersen
  16.03.2020 Finnmarkssykehuset
  Vi står foran en krevende tid, men vi står sammen

  Gode medarbeidere i Finnmarkssykehuset. Vi står foran en utfordrende tid. Allerede har vi lagt noen krevende dager bak oss, og det eneste vi vet med sikkerhet er at mer venter.

 • 16.03.2020 Nordlandssykehuset
  Innlagt pasient er bekreftet smittet

  En pasient som ble lagt inn på Nordlandssykehuset Bodø lørdag 14. mars med mistanke om Covid-19 er bekreftet smittet.  Sykehuset kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon.

 • baby
  15.03.2020 Helgelandssykehuset
  Fødeavdelingene er stengt for alle besøkende - unntatt partner som kan være tilstede under fødsel

  På grunn av koronasituasjonen er fødeavdelingen stengt for alle besøkende, med unntak for partner som kan være tilstede under fødselen. 

 • Saksbehandler
  15.03.2020 Helgelandssykehuset
  Saksbehandling kan ta lengre tid

  Som følge av koronautbruddet kan svar på henvendelser, behandling av saker og innsynsspørsmål, ta noe lengre tid enn vanlig.

 • 14.03.2020 Nordlandssykehuset
  Informasjon til givere av smittevernutstyr

  Helse Nord ber i pressemelding næringslivet i nord om å bidra med smittevernutstyr. Se informasjon her om hvordan mottak skal organiseres

 • 14.03.2020 Nordlandssykehuset
  Ingen gynekologberedskap i Lofoten før 25. mars

  Ettersom våre to faste gynekologer er ilagt karantene grunnet utenlandsreise, er fødestuen i Lofoten jordmordstyrt til vakthavende gynekolog er tilbake fra karantene 25. mars.

 • 14.03.2020 Finnmarkssykehuset
  Innfører adgangskontroll

  For å begrense faren for smitte av covid-19 (koronavirus) har Kirkenes sykehus innført adgangskontroll. Samme tiltak innføres nå ved Hammerfest sykehus og Klinikk Alta.

 • 14.03.2020 Finnmarkssykehuset
  Informasjon til gravide og fødende

  Tror du fødselen er i gang? Ring fødeavdelingen. Vi vurderer smitterisiko individuelt, både hos deg som skal føde og din ledsager, og vil derfor få spørsmål knyttet til dette.

 • Hulda
  13.03.2020 Helgelandssykehuset
  Koronavirus: Slik jobber vi med beredskap

  Det jobbes nå aktivt med å styrke beredskapen for å best mulig kunne håndtere et utbrudd av koronavirus på Helgeland. Her er en status på hvordan vi jobber med beredskap ved Helgelandssykehuset og hva vi må være forberedt på å kunne håndtere. 

 • Fra dagens møte i katastrofeledelsen i Helgelandssykehuset. Store deler av katastrofeledelsen deltok på Skype.
  13.03.2020 Helgelandssykehuset
  Helgelandssykehuset reduserer poliklinikk og planlagte operasjoner fra og med mandag

  Helgelandssykehuset iverksetter fra mandag kl. 08.00 gul beredskap for å sikre at sykehuset er best mulig rustet til å møte pasientpågang som følge av koronasituasjonen. Dette medfører blant annet at poliklinikk og elektiv kirurgi (planlagt...

 • Pårørendesenteret
  13.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Hjelpetelefon for pårørende

  Pårørendesenteret ønsker å bidra med hjelp i den helt ekstraordinære situasjonen vi nå står i overfor press på helsetjenester. Vi har en landsdekkende tjeneste til pårørende gjennom Pårørendelinjen.

 • 13.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  UNN utsetter planlagte operasjoner og konsultasjoner

  UNN utsetter planlagte operasjoner og konsultasjoner, og tester ansatte med akutte luftveissymptomer.

 • 13.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Blodprøvetaking for primærhelsetjenesten

  Prøvetakingsenheten ved Laboratoriemedisin UNN har innført nødvendige tiltak for å redusere faren for Korona-smitte. Oppdatert informasjon om hvilke pasientgrupper vi kan motta...

 • 13.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Egen akuttinngang for koronapasienter

  Pasienter med koronasmitte – eller mistanke om det – skal skilles fra øvrige akuttpasienter og gravide/fødende.

 • 13.03.2020 Nordlandssykehuset
  Besøksstopp

  Nordlandssykehuset har innført besøkstopp for alle besøkende til inneliggende pasienter i sykehuset. Unntaket er pårørende til kritisk syke pasienter eller ledsager til barn, fødende og andre med ledsagerbehov. Pasienter skal møte til avtalte timer.

 • 12.03.2020 Nordlandssykehuset
  Vi begrenser besøk

  Nordlandssykehuset må begrense alt besøk til pasienter i sykehuset for å hindre korona-smitte. Vi ber derfor alle om gjøre en streng vurdering i om besøk er nødvendig. Unntakene gjelder pårørende til barn, kritisk syke og fødende.

 • 12.03.2020 Nordlandssykehuset
  Ikke håndhils eller klem

  God håndhygiene er viktig for å begrense smitte av koronavirus. Nå anbefaler helsedirektøren i Norge alle aktører i helse- og omsorgstjenesten om å finne alternative løsninger til håndhilsing.

 • 12.03.2020 Nordlandssykehuset
  Korona-tiltak i Nordlandssykehuset

  Direktør Paul Martin Strand har besluttet følgende tiltak gjeldende for Nordlandssykehuset fra torsdag 12. mars.

 • 12.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Omlegging av mikrobiologisk analysetilbud i forbindelse med nytt koronavirus

  Det store og økende antall prøver for undersøkelse for det nye koronaviruset (SARS-CoV-2/COVID-19) skaper utfordringer for mikrobiologiske laboratorier. Det er dels et kapasitetsproblem for å utføre analyser og dels en bekymring for framtid...

 • 10.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Hjemmekarantene for UNN-ansatte

  Universitetssykehuset Nord-Norge HF fikk klokka 13.15 i dag oppdatert informasjon fra Folkehelseinstituttet om at hele Italia nå er ansett som et område med utbredt koronasmitte. Dette innebærer at personer som har vært i Italia skal holde...

 • Koronavirus - ikke håndhils
  09.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Ikke håndhils eller klem

  God håndhygiene er viktig for å begrense smitte av koronavirus. Nå anbefaler helsedirektøren i Norge alle aktører i helse- og omsorgstjenesten om å finne alternative løsninger til håndhilsing.

 • Revmatologisk poliklinikk
  06.03.2020 Universitetssykehuset Nord-Norge
  Har du time hos UNN og vært utsatt for koronasmitte?

  Hvis du har time hos UNN, og kan ha vært utsatt for koronasmitte, ber vi deg ringe før du kommer. Alle andre skal møte opp som planlagt.

Fant du det du lette etter?